Karlstads bästa sommarkrog

Historia

Karlstads stolthet, inre hamn, i början på seklet. Hamnen låg mitt i staden. Ingen annan stad i Sverige kunde skryta med något dylikt. Det var, som framgår av bilden, en sevärdhet på 1920-1930 talet.

Inre hamn, 1920 talet.

1960 byggdes Löfbergs Lila-skrapan mitt i stan, 43 meter hög.

Kaffebönor och andra varor kom med stora lastfartyg till inre hamn. I takt med att transporterna ökade, började man använda sig av godståg samt att yttre hamn byggdes ledde till att sjöfarten i inre hamn minskade. Hamnen minskades med fyllnadsmassor.

I ett av kafferosteriets gamla hamnmagasin håller vi nu på och renoverar vår gamla hamnkrog . I mer än tjugo år har vi slitit på vårt gamla magasin som nu står inför en total ”make over” precis som stora delar av den inre hamnen är mitt uppe i. Nya bostadskomplex växer upp runt omkring oss och vår spännande hamnmiljö blir ännu mer attraktiv och intressant som närmiljö för boende och arbetande samt ett spännande mål för besökare i stan.

 

Ankdammen höjer ribban för att svara upp till de nya förväntningarna, och för att inte göra någon besviken satsar vi på en mångfald i både gastronomiska och miljömässiga upplevelser. Ankdammen Bar&Restaurant erbjuder mat, dryck och gemyt i det nyrenoverade K-märkta Magasin1, i en lokal med olika karaktärer…från den stramare ”Barcelona-loungen” till den mer ombonade ”Löfbergssalongen”, som flödar i ett magiskt Väner-ljus.